Hva er fudge

· 370 words · ca. 2 minutter

Fudge er en hverdagsnytelse, pr definisjon et bakverk, men assosiasjonen går snarere til et godteri, en konfekt, noe litt utenom det vanlige. Det er mykere enn en toffee, ikke seige som karameller, smelter på tungen og kan smake nærsagt hva som helst. Sol og sommer, jorbær og fløte, pepperkaker og røkelse, sitron, lakris og sjokolade, fudge kan smake alle farger, alle steder, alle lukter, alle minner du måtte ha.

Vår fudge lages i en egen fudgekjele, intet annet enn vår fantastiske fudge lages i den kjelen.

Den har egen varmekappe for perfekt temperaturkontroll og egen rørevisp med motor for å sørge for komplett ustoppelig røring. Og i dette ligger noe av hemmelighet til utsøkt fudge, kontroll på temperaturen og kontinuerlig røring.

Gode råvarer er en selvfølge og når du ønsker å dele dine gode produkter med resten av verden, er også sporbarhet på råvarene viktig.

Kjenn maten din, vit hvor den kommer fra, spis hva du vil, men vit hva du spiser.

Vi bruker kvitseidsmør og fløte, i alle våre fudger, dette gir de en romsligere smak og den litt saltere smørsmaken virker forsterkende på de øvrige smakstilsetningen, noe som igjen gjør at disse kommer mer til sin rett.

Våre fudge-baser importerer vi fra Cambridge, i England, en veldig trivelig dame kalt Margereth tar i mot bestillingene våre på mail eller telefon og hun tar seg av shippingen til Norge, importjobben overlater vi til Bring.

Takk og lov for fagfolk. Så langt det lar seg gjøre benytter vi naturlige smaks og fargestoffer, noe fra England og noe fra Norge.

Salt Mokkafudge

Sjokoladefudgen vi lager er tilsatt en liten mengde vanilje noe som gjør den litt fyldigere i smaken. Den får stå og røre og fordampe og tykne seg til perfekt konsistens.

Så heller vi den mengden sjokoladefudge vi ønsker i en fudgeform, til en salt mokka fudge bruker vi ca 3 kopper sjokoladefudge.

Denne varianten toppes med et lag god havsalt før det hele avsluttes med et lag karamellfudge tilsatt god espressokaffe, og her er et viktig å bruke GOD kaffe.


Nå må fudgen stå i fred og sette seg, gjerne natten over og vipps så har vi omlag 2,5 kg salt mokka fudge som venter på å bli spist.