Hvorfor Fudge!

· 359 words · ca. 2 minutter


Fudge…

Store godteribiter, mykere enn karameller, all verdens smaker, smelter på tungen – vi ble betatt ved første blikk.

Våren 2015 ble spiren til vårt fudgeeventyr sådd. Vi var på tur i Dublin og ruslet forbi et matmarked et lite kvartal fra hovedgaten, en jovial ire bød på en smakebit “Man of Aran – fudge“, Henry takket villig ja og mens sjokolade og karamell smaken forførte han fra innsiden, tentes lidenskapen for en ny forretningside.

Vi spiste oss skakke på fudge og kjøpte en real bit av alle smaker, gikk tilbake neste dag og kjøpte en ny runde.

Tilbake i Norge var vi full booket med Redneck BBQ og vår pulled pork, assorterte grillmat og krydderlinje fylte kalenderen i flere år, mens smaksløkene fremdeles var svangre med tanken om egen fudge.

Vinteren 2019 er en av husets unge håpefulle søthungri og spør “Kan vi lage fudge?” Fudge er jo den optimale kur for søtsug og noe vi jevnlig lager hjemme.

Da var ballen igang igjen.

Fudgen ble laget og spist alt på samme dag, som vanlig, Henry tok plass bak tastaturet og trålet internett. Flere må få oppleve dette, hvordan kan vi produsere fudge i større skala? Lage nok, så det blir til kunder også, ikke bare husets egne mager.

Fudge i kaker, fudgedesserter og biter av fudge smeltende langsomt i en kaffekopp, marshmellows trukket med fudge og rullet i hakkede nøtter, fudge som minner om sommerens paraplydrinker, epler dyppet i fudge med et dryss av kanel, knuste drops og seigmenn rørt inn i melkesjokoladefudge, fantasien setter ingen grenser og smaksløkene våre går amok.

Tiden er inne for vår egen fudgelinje.

Smaken av Lykke – Hverdagsnytelser.

For det er rett og slett sånn det opplevelses å spise fudge, den første biten smelter i munnen og du kjenner at du begynner å smile.

Nå er egne kjeler, utstyr og ingredienser på vei fra det store utland, vi har lest oss opp på de fantastiske teknikkene som skaper den optimale konsistens, smaksparlørene og de utallige variantene over temaet fudge.

Vi venter i spenning og holder dere oppdatert på veien videre, snart kan du få vår egen fudge rett i din postkasse.